استرس و مقابمه با آن
استرس و راه های مقابله با آن

 از آنجایی که مسائل استرس ابتدا به وسیله پزشکــان و متخصصـان علم طب مورد مطالعه قرار گرفته بیش تر توجه به علائم فیزیـولوژیک معطوف بوده است. این علائم مانند تعغییر ضربان قلب، تغییـر آهنگ تنفس، تغییرات فشار خون، سر درد، زخم معده و اختلالات گوارشی، حملات قلبی، اختلال در سوخت ساز بدن و غیره میباشد.

به طور کلی نشانه های استرس به گـونه‌هـای مختلف بــروزمی کنند. مثلاً فـردی که دارای استـرس بـالا اسـت، ممکن است فشار خونش افزایش یابـد، دچـار زخـم معـده شـود، اشتهایش را از دست دهد، دچار تردید شود، عصبـانـی شـودو حالات رفتارهای نابهنجار دیگری از خود بروز میدهد. بدیـن ترتیب نشانه های استرس، فیزیولوژیک، روانی و رفتاری است.




تاریخ: جمعه 15 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط امیرحسین غفوری

 از جمله عوامل ایجاد کننده استرس گروهی میتوانیم به تعارضاتی که بین افراد و گروه ها در سازمان اتفاق می افتد اشاره کنیم. بعنوان مثال عضویت فرد در گروهی که با افراد گروه مذکور هیچ گونه تجانس ندارد باعث فشار عصبی می شود یا هدفهای آشتی ناپذیر در ارتباطات بین افراد ممکن است موجبات فشار عصبی را برای آنان فراهم سازد. هدفهای متعارض بین رئیس و مرئوس، کارگر و کارفرما، ارباب رجوع و کارمند هم می تواند جزء عوامل ایجاد کننده استرس گروهی بشمار آیند. در ارتباطات در صورتی که فرد خود و دیگران را به درستی بشناسد و درک کند کمتر دچار استرس خواهد شد در حالی که در صورت عدم شناخت خود یا دیگران و یا عدم آگاهی از خود و دیگران امکان تعارض بسیار است و مالاً امکان ایجاد استرس را نیز افزایش می یابد.




تاریخ: جمعه 15 دی 1391برچسب:,
ارسال توسط امیرحسین غفوری

 تعارض در نقش یکی از عومل ایجاد کننده استرس فردی به شمار می آید. در زمینه کاری تعارض در نقش میتواند موجد استرس باشد بدین ترتیب که اگر بین وظایف و مسئولیتهای شغلی، قوانین و مقررات، منابع و امکانات و انتظارت و توقعات از فرد در شغلش تطابق کافی وجود نداشته باشد نوعی تعارض ایجاد و موجب فشار عصبی در فرد می شود. ابهام در نقش شغلی فرد نیز که ناشی از نا آگاهی و عدم وجود اطلاعات لازم در مورد شغل است میتواند عامل استرس شود. زمانی که ارتباطات در سازمان ضعیفند، آموزشهای لازم وجود ندارد و اطلاعات مورد نیاز در اختیار کارکنان قرار نمی گیرند این ابهام نقش بیش تر و احتمال بروز فشار عصبی افزون تر خواهد شد. تعارض در هدفهای فردی نیز ممکن است عامل فشار عصبی واقع شود. تعارض ناشی از هدف را به سه نوع تقسیم کرده اند:

  • تعارض خواست – خواست
  • تعارض خواست – نا خواست
  • تعارض ناخواست – نا خوا

     تعارض خواست – خواست

  • در هدفهای زمانی پیش می آید که انسان چند هدف مطلوب و دلخواه دارد اما نمی تواند تمامی آنها را با هم تحقق بخشد. مثلاً فردی که در مقابل دو شغل دلخواه قرار گرفته است و نمیتواند کدام را انتخاب کند ممکن است دچار فشار عصبی شود.

    تعارض ناخواست-ناخواست

  • تعارض ناخواست ناخواست سازمانی زمانی پیش می آید که فرد میخواهد از دو هدف اجتناب کند اما امکان احتراز از هردوی آنها وجود ندارد. بعنوان مثال کارمندی که از بیگار شدن بیزار است در عین حال از کار در محیط سازمان و نحوه سرپرستی نیز دل خوشی ندارد. تعارض در چنین حالتی می تواند موجبات فشار عصبی را در افراد فراهم سازد و تعادل آنان را بر هم بزند. اتفاقات و تغییـرات غیـر منتظـره درزندگی شخصی نیز میتواند از علائم ایجـاد کننده استـرس باشـد مانند جدایی از همسر، مرگ نزدیکان و عزیـران، بیمـاری‌هـای سخت و لاعلاج و....

  •  تعارض خواست – نا خواست

  • هنگامی رخ میدهد که انسان مایل است به هدفی دست یابد و در همان حال می خواهد از آن هدف بگریزد و اجتناب کند. در اینگونه موارد هدف دارای دو جنبه مثبت و منفی است مثلاً شغل خوب و مسئولیت بیش از اندازه در شغل مذکور نمونه ای از تعارض خواست – نا خواست است که در آن فرد خواهان شغل خوب است اما مسئولیت بیش از حد را دوست ندارد و از آن احتراز میکند. یا اجرای یک برنامه اصلاحی برای مدیر که با اعمال آن، وی عده ای از طرفداران خود را ازدست میدهد نمونه ای دیگر از تعارض خواست– نا خواست است زیرا مدیر مایل به اجرای برنامه است ولی در عین حال نمی خواهد گروهی از حامیان خود را از دست بدهد.




تاریخ: جمعه 15 دی 1391برچسب:عوامل ایجاد کننده,
ارسال توسط امیرحسین غفوری

 

 اﮔﺮ در ﻣﻮﻗﻌﯿﺖﻫﺎي  زﻧﺪﮔﯽ ﺧﻮد ﺑﺎ ﻣﺸﮑﻼﺗﯽ ﻣﻮاﺟﻪ ﺷﻮﯾﺪ و ﻧﺘﻮاﻧﯿﺪ آﻧﻬﺎ را ﮐﻨﺘﺮل ﮐﻨﯿﺪ و ﯾﺎ ﻧﺘﻮاﻧﯿﺪ راهﺣﻞ ﻣﻨﺎﺳـﺒﯽ ﺑـﺮاي

 

آن ﭘﯿﺪا ﮐﻨﯿﺪ، دﭼﺎر اﺳﺘﺮس ﻣﯽﺷﻮﯾﺪ. ﺑﺎ ﮐﻮﺷﺶﻫﺎ و ﺗﻼشﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺑﺮاي از ﻣﯿـﺎن ﺑـﺮدن اﺳـﺘﺮس ﯾـﺎ ﺗﺤﻤـﻞ آن اﻧﺠـﺎم
 

ﻣﯽدﻫﯿﺪ، ﺑﺎ اﺳﺘﺮس ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﮐﺮدهاﯾﺪ. ﻫﺪف اﺻﻠﯽ ﺣﺬف ﻋﺎﻣﻞ ﻣﺰاﺣﻤﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ زﻧﺪﮔﯽ را از ﺣﺎﻟـﺖ ﻋـﺎدي ﺧـﺎرج ﺳـﺎﺧﺘﻪ است.



تاریخ: پنج شنبه 15 دی 1391برچسب:مقابله,
ارسال توسط امیرحسین غفوری

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 8
بازدید ماه : 55
بازدید کل : 12316
تعداد مطالب : 14
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1